Buitenlands toerisme neemt toe in Spanje

Spanje ontving in 2012 in totaal 57,9 miljoen buitenlandse toeristen ontving en dat is een miljoen meer dan in 2011. Daarmee was 2012 voor Spanje het derde beste toeristenjaar in de geschiedenis. In 2006 ontving Spanje 58,4 toeristen uit het buitenland en in 2007 59,2 toeristen. 2012 vertoonde een groei van 1,75 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het toerisme vanuit het buitenland compenseert op die manier het stagnerende binnenlandse toerisme in Spanje.

De buitenlandse toeristen gaven 55,7 miljard euro uit tijdens hun verblijf in Spanje. Ook dat is een stijging ten opzichte van 2011, van 5,9 procent. De gemiddelde uitgaven stegen met 2,7 procent naar 968,80 euro voor een vakantie en 109,50 euro per dag, een toename van 6,8 procent.

De meeste buitenlandse toeristen kiezen voor Spanje als vakantieland vanwege de mogelijkheden voor een strandvakantie. Ook het feit dat er veel ‘feestbestemmingen’ zijn speelt een rol. Bovendien blijkt het culturele erfgoed in Spanje in toenemende mate een rol te spelen bij het maken van de keuze voor Spanje als vakantieland. Daarnaast spelen ook culinaire overwegingen een rol en het zogenoemde gezondheidstoerisme, waarbij mensen ervoor kiezen om een medische ingreep of behandeling in Spanje te laten uitvoeren omdat dat goedkoper is en de reis te combineren met een vakantie.

Lees ook:Nieuw recordaantal buitenlandse toeristen naar Spanje
Lees ook:Minder toeristen in Spanje
Lees ook:Turespaña besteedt 9 miljoen euro aan promotiecampagne
Lees ook:Toerisme in Spanje krijgt harde klappen
Lees ook:ADV: Meer vakanties naar Spanje

Eén reactie op “Buitenlands toerisme neemt toe in Spanje

  1. Valerie

    Ha Annebeth, het klopt wat je schrijft en dat is goed! Laatste tijd veel stellen uit Londen die in Valencia een groot trouwerij-feest geven, zonder dat een van de partners Spaans is. Bijzonder he? Het schijnt goedkoper te zijn om alle gasten gewoon in te vliegen voor een feest. Kom je snel eens bij ons Bed and Breakfast in Valencia langs? http://www.valenciamindfulnessretreat.org/nederlands/home-nl.html

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.