Toerisme in Spanje groeit een beetje

De toerismesector in Spanje is in 2010 met 1% licht gegroeid tot 52,6 miljoen buitenlanders. Zowel in 2008 en 2009 daalde het aantal toeristen dat Spanje bezocht nog sterk. De meeste buitenlandse toeristen in Spanje zijn Britten, Duitsers en Fransen.

In vergelijking met toerisme in andere landen in de wereld, doet Spanje het momenteel niet zo goed. Wereldwijd groeide het toerisme afgelopen jaar gemiddeld zo´n 7%. China is koploper wat het aantrekken van toerisme betreft. Daar lag de groei over het jaar genomen tussen de 8 en 10%.

Lees ook:Nieuw recordaantal buitenlandse toeristen naar Spanje
Lees ook:Nederlanders (en Italianen) ‘redden’ Costa Blanca
Lees ook:Hoe gaat het met het toerisme in Spanje?
Lees ook:Zestig miljoen toeristen bezochten Spanje in 2007
Lees ook:Toerisme in Spanje krijgt harde klappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.