Spanje zoekt naar botten Miguel de Cervantes

Bijna vierhonderd jaar na zijn sterfdatum wordt er sinds vandaag in Madrid gezocht naar de botten van schrijver Miguel de Cervantes, auteur van het wereldberoemde werk ‘Don Quichot van La Mancha’.

Cervantes stierf in 1616 op 69-jarige leeftijd en werd op zijn uitdrukkelijke verzoek begraven bij de kloosterkerk El Convento de las Trinitarias in de Madrileense wijk Barrio de las Letras. Waar hij precies ligt, is niet bekend. Het is de bedoeling dat zijn resten nu alsnog worden gelokaliseerd, zodat hij opnieuw kan worden begraven, dit keer met een grafsteen erbij.

De identificatie zal plaatsvinden aan de hand van antropologische karakteristieken, zoals de verwondingen die de schrijver opliep bij de Slag van Lepante in 1571, twee geweerschoten in zijn borst en één in zijn linkerhand. Zijn linkerhand kon hij niet meer gebruiken na dit voorval. Ook zou hij nauwelijks nog tanden in zijn gebit hebben gehad, toen hij stierf. Uit overleveringen blijkt dat hij nog zes tanden had.

Cervantes schreef zijn meesterwerk De Vernuftige Edelman Don Quichot van La Mancha in 1605. Het tweede deel kwam in 1615. Het boek vertelt de avonturen van de oude edelman Don Quichot die denkt dat hij een dolende ridder is. Het boek is een van de oudste romans in een moderne Europese taal en was ook het eerste boek dat de draak stak met de klassieke ridderromans uit die tijd.

Lees ook:Don Quichot op roadtrip La Mancha
Lees ook:Sant Jordi komt er weer aan!
Lees ook:Politici verliezen greep op Premio Cervantes
Lees ook:Alhambra opent kamers van John Irving
Lees ook:Schrijver Francisco Alaya overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.