Dorp wil naam wijzigen vanwege antisemitische connotaties

Op 25 mei dit jaar zullen de tientallen inwoners van het dorp Castrillo Matajudíos stemmen over de toekomstige naam van het gehucht in Burgos. De huidige naam wordt bekritiseerd vanwege de antesemitische connotaties. ‘Matajudíos’ betekent letterlijk ‘jodendoder’ of ‘doodt joden’ en de gemeente zou graag zien dat dat wordt gewijzigd. Er ligt een voorstel klaar om het dorp ‘Mota de Judíos’ te dopen, wat zoveel als ‘Heuvel van de Joden’ betekent en wat de naam van het dorp zou zijn geweest voor de periode van de Spaanse Inquisitie. De naam ‘Mota de Judíos’ verwees destijds naar de heuvel die door de semitische gemeenschap bewoond werd.

Lees ook:Emigrant in Spanje: Marco en Margriet van den Heuvel
Lees ook:De smalste straten op Menorca
Lees ook:Elk dorp z´n zoetigheid…
Lees ook:Zal Spanje de klok een uur terug draaien?
Lees ook:Huis te huur: 2 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.