Vliegveld Madrid vernoemd naar staatsman Adolfo Suárez

De Spaanse oud-premier Adolfo Suárez, hét gezicht van de Spaanse democratie, is zondag overleden. Hij was premier tijdens de zogenoemde ‘Transición’, de overgangsperiode van de Franco-tijd naar de democratische monarchie die Spanje ook vandaag de dag nog is. Suárez was premier van 1976 tot 1981. Hij overleed zondag in het ziekenhuis en de Spaanse regering kondigde drie dagen van nationale rouw af. Gisteren nam het Spaanse volk massaal afscheid van hun held in Madrid. Ook werd bekend dat het vliegveld van Madrid naar de staatsman wordt vernoemd. Vanaf heden heet de belangrijkste luchthaven van Spanje Adolfo Suárez Madrid Barajas.

Lees ook:Nieuwe naam vliegveld Barajas
Lees ook:Barajas Madrid beste vliegveld ter wereld
Lees ook:Een euro voor bagagekarretjes in Spanje
Lees ook:Spaanse selectie landt in Madrid
Lees ook:Fashion week in Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.