De pelgrimstocht tijdens Pinksteren

Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de heilige geest. Het is de 49e dag ná en de 50e dag van Pasen. Het is te herleiden op het Joodse Wekenfeest, een dankfeest voor de goede oogst die was binnengehaald. In de tweede eeuw heeft de dag echter een andere betekenis gekregen. De Christenen herdenken met deze dag de uitstorting van de heilige geest op de apostelen.

Met Pinksteren kun je de Romería del Rocio lopen en dit is een zeer indrukwekkende gebeurtenis. Tussen Sevilla en Huelva ligt het dorp El Rocio. Dit kleine dorpje met nog geen duizend inwoners heeft een zeer grote kerk. In de kerk vind je ‘La Virgin del Rocio’, het grote Mariabeeld. Dit beeld is het doel van de traditionele pelgrimstocht die tot de grootste en belangrijkste bedevaartstochten van Europa behoort.

Tekst: Sophie Schiphorst
Foto: Javier Carro

Lees ook:Spanje vakantieplanner 2008: Op Bedevaart
Lees ook:Olijven proeven op Mallorca
Lees ook:Spaanse folklore in Drents Witteveen
Lees ook:Katholieke mis in een kapperszaak
Lees ook:Guadalest: ook dit is de Costa Blanca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.