Mobiel bellen tast hersenen aan

Mobieltjes. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.Lange tijd gingen wetenschappers er vanuit dat gebruik van mobiele telefonie volkomen veilig was, ondanks de eventuele stralingsbelasting. Het Nationale Amerikaanse Gezondheidsinstituut komt vandaag met het tegenbewijs in het JAMA tijdschrift. Conclusie van het onderzoek: 50 minuten mobiel bellen leidt wel degelijk tot plaatselijke hersenschade. Hoe? Dat blijft de vraag. Dat meldt het Spaanse ABC .

Al sinds de invoering is bekend dat mobiele telefoons hoge elektromagnetische straling bevatten. Toch beweerden wetenschappers lange tijd dat het geen enkel kwaad kon. Gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, een slechter geheugen of verminderde reactiesnelheid werden destijds gewoonweg niet serieus genomen en lange termijngevolgen konden simpelweg nog niet worden overzien.


Maar recent Amerikaanse onderzoek waarschuwt voor plaatselijke hersenschade. Vijftig minuten ongestoord bellen blijkt voldoende om het hersengebied dat in directe verbinding staat met de elektromagnetische straling blijvend te beschadigen.

Het meest verontrustend zijn de mogelijke kankercellen in de hersenen die blijken te worden geactiveerd door de schadelijke stralingen. Dat veelvuldig mobiel telefoneren dus kan leiden tot hersenschade is- volgens de onderzoekers- bij deze bewezen. Kanttekening bij het onderzoek, zijn de uiteenlopende resultaten bij blootstelling aan het radioactief elektromagnetisch veld van mobiele telefonie. Daarom is verder onderzoek nodig om na te gaan hoe de hersencellen worden aangetast.

Lees ook:Mobiele beurs in Barcelona
Lees ook:Mobiele bellers duur uit in Spanje
Lees ook:Mobile World Congress Barcelona
Lees ook:Iphone heeft de toekomst in Spanje!
Lees ook:Bellen op vakantie: tien tips

Eén reactie op “Mobiel bellen tast hersenen aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.