Niet langer naakt lopen in Barcelona?

Toeristen en inwoners van Barcelona kennen hem allemaal, de elephantman. Heb je hem niet gezien dan heb je er wel van gehoord. Het is de man die naakt door de stad loopt en bekend staat om zijn tatoeage van een olifant. Hoe en waar die zit mag je zelf invullen.

In Nederland is het verboden om naakt rond te lopen, maar in Barcelona mag het (nog) wel. Er is zelfs een stichting, la Asociación por la Defensa del Derecho a la Desnudez, die opkomt voor de rechten van de naaktlopers.

Maar het lijkt er op dat het afgelopen is voor de olifantman. Barcelona is plannen aan het maken om het naakt door de stad wandelen te verbieden. Het is nog wel een beetje zoeken naar hoe die wet eruit moet zien, want mag je wel over Diagonal hardlopen zonder shirt? Verwacht wordt dat de wet in maart klaar zal zijn. Tenminste dat is de planning, de asociación van de naaktlopers gaat er zeker een stokje voor proberen te steken.

Lees ook:Niet langer naakt in Cádiz
Lees ook:Stierenvechten naar ministerie van Cultuur
Lees ook:Barcelona in Panorama
Lees ook:Enrique Iglesias viert Spanje’s WK-overwinning naakt op waterski’s
Lees ook:La Sagrada Familia verboden voor toeristenbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.