Paus hekelt Spaans atheïsme

Hoewel Spanje overwegend katholiek is, blijkt de aanhang van de katholieke kerk sterk achteruit te lopen. Noemde tien jaar geleden nog zo’n 90 procent van de bevolking zich katholiek, tegenwoordig is dat 70-80 procent. Ook de Paus is opgevallen dat het atheïsme in Spanje aan alle kanten oprukt en hij heeft die tendens nog voordat hij überhaupt voet op Spaanse grond zette (in het vliegtuig) gehekeld. Hij spreekt van een strijd tussen gelovigen en ongelovigen. Volgens de kerkelijk leider is Spanje toe aan ‘re-evangelisatie’. Ik vraag me af of het land daarop zit te wachten.

Lees ook:Helft Spanjaarden spreekt alleen Spaans
Lees ook:73,2% van de Spanjaarden noemt zichzelf katholiek
Lees ook:60 procent Spanjaarden voor euthanasie
Lees ook:92% stemt voor Catalaanse onafhankelijkheid
Lees ook:Bemanning Spaans vliegtuig gevangen in Tsjaad

2 reacties op “Paus hekelt Spaans atheïsme

 1. RudiPensionado

  Hij spreekt van een strijd tussen gelovigen en ongelovigen en daar ligt nu precies de kern van een conflict.
  Het kan en mag nimmer een strijd zijn.
  Het respect voor anders denkenden is vaak niet aanwezig bij religieuze leiders, van welk geloof dan ook.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sjaak

  Katholieken denken dat ze het voorrecht hebben een absolute waarheid te bezitten. Deze is altijd onverenigbaar met andermans ideeen en zal daarom logischerwijs altijd tot strijd leiden. De enige tip die ik kan geven is om je uit te schrijven uit de katholieke kerk. Op deze website staat hoe je dat moet doen: http://dry.sailingissues.com/uitschrijven-kerk.html

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.