Zesduizend toeristen per kilometer kust

Gemiddeld ontvangt Spanje op jaarbasis bijna zesduizend toeristen per kilometer kust. Het afgelopen jaar bedroeg het landelijke gemiddelde 5.759 toeristen per kilometer kust. Koploper is de Canarische Eilanden. Deze regio ontving in 2009 zo’n 18.000 toeristen per kilometer kust. Ook Andalusië (bijna 10.000) en Murcia (bijna 8.000) worden drukbezocht. Daarna volgt de regio Valencia met 6.000 toeristen per kilometer kust. Voor rust langs de Spaanse kust moet je in Galicië, Asturië en Cantabrië zijn, waar slechts een paar honderd toeristen er kilometer kust neerstreken in 2009.

Lees ook:Trasmiera Ecoparque in Cantabrië
Lees ook:Illegale huizenbouw Spaanse kust aangepakt
Lees ook:Musea in Spanje
Lees ook:Het land van bars, cafés en restaurants
Lees ook:Uitstapje naar Tabarca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.