Werkloosheid Spanje boven 20 procent

Meer dan eenvijfde van de werkende bevolking in Spanje zit onder baan. Uit de officiële statistieken bleek afgelopen week dat de werkloosheid in het land voor het eerst in dertien jaar meer dan 20 procent bedraagt.

Het afgelopen kwartaal zochten 4,6 miljoen Spanjaarden naar werk. Dat zijn er 285.000 meer dan in het laatste kwartaal van 2009. De werkloosheid steeg met 1,22 procentpunt tot 20,05 procent. Officieel hadden de cijfers nog niet verspreid moeten worden; ze zouden aanstaande vrijdag worden gepubliceerd, maar door een technische fout stonden ze dinsdag al op internet. De Spaanse media verspreidden de cijfers in razend tempo. Het Spaanse Instituut voor de Statistiek heeft gezegd dat de cijfers nog niet defitief zijn.

Lees ook:Werkloosheid Spanje licht gedaald in april
Lees ook:Werkloosheid december gedaald
Lees ook:Werkloosheid in Spanje daalt opnieuw
Lees ook:Hoe slecht gaat het met Spaanse economie?
Lees ook:Dalende werkloosheidscijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.