Het wordt warm in Spanje de komende dagen

Spanje heeft natte winter achter de rug en dat kan bijdragen aan een minder hete zomer. Tot nu toe is de lente in ieder geval aan de bescheiden kant verlopen. Pas vanaf maandag worden de eerste ‘dertigers’ van 2010 gehaald. In Spanje warmt het zuiden over het algemeen het snelst op. Daar is de zonkracht het hoogst en kan een zuidenwind Noord-Afrikaanse warmte binnen voeren. De eerste helft van de afgelopen maand was het in Sevilla tussen 16 en 18 graden, niet bepaald goe temperaturen voor Spaanse begrippen. Tijdens de tweede helft van maart schommelden de maxima lange tijd rond 22 of 23 graden, met af en toe een uitschieter. In april tot nu toe is de temperatuur ’s middags steeds boven 20 graden gebleven, maar echt heet werd het niet. Vandaag wordt er 28 graden op de thermometer verwacht, morgen tot en met woensdag 30 of 31 graden. Die 30 graden gaat op meerdere plekken in Midden- en Zuid-Spanje gehaald worden. (Met dank aan SpanjeVandaag.)

Lees ook:De zon blijft schijnen in Spanje
Lees ook:Extreme hitte in Spanje
Lees ook:2011 was warm jaar voor Spanje
Lees ook:Spanje beleeft één van de warmste zomers in 50 jaar
Lees ook:Kou komt naar Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.