Toch betalen voor toiletgebruik bij Ryanair

Prijsvechter Ryanair is van plan om na de zomer van dit jaar een betaling in te voeren voor het toiletgebruik op de vluchten.

Eerder al brachten de media berichten over dit voornemen van de Ierse low cost carrier en nu heeft de maatschappij bevestigd inderdaad van plan te zijn een euro te innen per toiletbezoek. In samenwerking met Boeing werkt de vliegmaatschappij aan de ontwikkeling van een toiletruimte met een speciaal betaalkastje. Overigens ontkent de luchtvaartmaatschappij dat de maatregel wordt ingevoerd om extra geld binnen te halen, maar zou deze worden ingevoerd om ‘het gedrag van passagiers te beïnvloeden’. De maatregel wordt op z’n vroegst na de zomer ingevoerd. Uit een enquête van Tripadvisor bleek vorig jaar nog dat acht op de tien passagiers weigeren te vliegen met een maatschappij die geld vraagt voor een toiletbezoek.

Ook maakte Ryanair bekend van plan te zijn om het aantal toiletten in de vliegtuigen van drie terug te brengen naar één, maar inmiddels is bekend geworden dat dit onmogelijk zal zijn.

Lees ook:Ryanair wil nummer 1 zijn
Lees ook:Spaanse rechter: Ryanair kan passagiers niet verplichten boardingpass te printen
Lees ook:Koningin reist lowcost met Ryanair
Lees ook:Ryanair annuleert vluchten geboekt via Spaanse sites
Lees ook:Spanjaarden wellicht pas op 67ste met pensioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.