Hotelairco haalt energie uit zonnepanelen

Het Benidormse hotel Cimbel is het eerste hotel in de Valenciaanse deelstaat dat gebruik zal maken van zonnepanelen om energie op te wekken voor het functioneren van de airconditioning.


Het Valenciaanse Agentschap voor Energie subsidieert het initiatief met een bedrag van 60.000 euro. Daarmee zullen de zonnepanelen worden geïnstalleerd. Tot 45 procent van de projecten kunnen met dit geld worden gesubsidieerd. Diverse hotels in Benidorm en de rest van de Comunitat Valenciana hebben reeds geld ontvangen voor de plaatsing van zonnepanelen, maar het project van Hotel Cimbel is baanbrekend, omdat zelfs de energie die de airco van het hotel gebruikt met de zonnepanelen zal worden opgewekt. Daarnaast zullen deze panelen ook energie leveren voor de verwarmingsinstallatie van het zwembad en het opwarmen van het water in het hotel. Hotel Cimbel bevindt zich pal langs het strand van Levante en telt 13 verdiepingen met in totaal 280 bedden. Het zwembad werd tot op heden op temperatuur gebracht met traditionele energievormen, maar daarvoor zijn nu 72 zonnepanelen geïnstalleerd. In totaal zal het hotel 47 procent energie besparen en daarnaast zal de CO2-uitstoot met 44 ton afnemen.

Lees ook:Spanje krijgt Eco-city
Lees ook:Facebookhotel op Ibiza
Lees ook:Nieuw: Boetiekhotel in Benidorm
Lees ook:Spanje krijgt eerste Twitterhotel
Lees ook:Haai zaait onrust voor de kust van Tarragona

3 reacties op “Hotelairco haalt energie uit zonnepanelen

 1. Bart

  Wij leveren nu zonne energie systemen met subsidie, verstrekt door de Junta Andalucia.
  Deze subsidie loopt op tot 50% van de totale investering.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Martin Welman

  Eind dit/begin volgend jaar verhuisd mijn bedrijf naar zijn nieuwe kantoorgebouw, Palmas Altas in Sevilla (wanneer komt deze stad bij de poll????). Dit complex genereert maar liefst 60% van alle energie die ze verbruikt. Minder was natuurlijk niet te verwachten van Abengoa. Ze gaan zelfs zo ver dat er een zeer gering aantal parkeerplaatsen zijn gebouwd, waardoor de werknemers verplicht worden te zoeken naar een alternatief voor (alléén in) de auto.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sandra Versteegen

  Geweldig dit. Door het groter worden van het aanbod van zonnepanelen zal de terug verdien tijd ook positief beïnvloed worden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.