Geen Metro meer in Spanje

De gratis krant Metro stopt vrijdag met zijn edities in Spanje. De Spaanse Metro kampt met onhoudbare verliezen door dalende advertentie-inkomsten, felle binnenlandse concurrentie en de wereldwijde economische crisis. Dat maakte de Zweedse Metro-groep donderdag bekend.
Metro groeide na de lancering in 2001 tot het op vier na meestgelezen dagblad in Spanje met 1,8 miljoen lezers (20Minutos is de best gelezen krant). Het einde betekent een verlies van 5 tot 6 miljoen euro na een investering van ruim 25 miljoen. Metro verschijnt in zeventien landen.

Lees ook:Dagblad El País ondergaat metamorfose
Lees ook:Spanje krijgt lowcost-krant
Lees ook:Het mooiste dorp van Spanje: Priego de Córdoba
Lees ook:Groei Spaanse populatie in komend decennium beperkt
Lees ook:Nieuwsflits: Spanje wint EK-paaldansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.