En toen regende het alweer…

Terwijl het al juni is, blijft het weer gek doen in het noorden van Spanje. Gisteren en vannacht heeft het in Barcelona in elk geval weer flink geregend. In Zaragoza hopen ze dat de opening van de Expo 2008 gewoon kan plaatsvinden op de oevers van de Ebro, de rivier waarvan het waterpeil door de hevige regenval flink steeg.

In Barcelona mogen zwembaden weer gevuld en is het transport van drinkwater vanuit Frankrijk en Tarragona voorlopig stopgezet. Maar het is niet overal nat: in de provincie Málaga is het zo droog dat bepaald is dat de 12.000 zwembaden die de regio telt, deze zomer slechts eenmaal gevuld mogen worden. Wie zich daar niet aan houdt kan rekenen op zesduizend euro boete.

Lees ook:De hoop van Barcelona
Lees ook:Mogelijke waterrestricties in Màlaga
Lees ook:Haai zaait onrust voor de kust van Tarragona
Lees ook:Tekort aan water in Barcelona
Lees ook:Barcelona laat tanks met water komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.