Zestig miljoen toeristen bezochten Spanje in 2007

Het toerisme in Spanje is afgelopen jaar wederom gegroeid: 59.7 buitenlanders bezochten het land, ongeveer 2 procent meer dan in 2006. Gemiddeld gaven ze 628 euro per persoon in het land uit. Voor 2008 wordt een aantal van 60.7 miljoen buitenlandse toeristen verwacht. Terwijl nog steeds het overgrote deel voor zon, zee en strand komt, groeide het aantal toeristen dat de Spaanse grote steden bezocht aanzienlijk. Vooral in Madrid waren veel buitenlandse bezoekers te vinden het afgelopen jaar, al is een deel daarvan natuurlijk zakelijk toerisme. Na Madrid zijn Barcelona, Valencia, Granada en Santiago de populairste steden voor een citytrip.

Lees ook:Toerisme in Spanje groeit een beetje
Lees ook:Nieuw recordaantal buitenlandse toeristen naar Spanje
Lees ook:Spaans toerisme vaart wel bij onrust Noord-Afrika
Lees ook:Nederlanders (en Italianen) ‘redden’ Costa Blanca
Lees ook:Minder toeristen in Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.