Vliegveld Barcelona barst uit voegen

Al jaren loopt het op El Prat, het vliegveld bij Barcelona, niet helemaal lekker. Het aantal vluchten en passagiers steeg de afgelopen jaren, mede door de toenemende populariteit van de stad als stedentripbestemming, explosief. En dat is te merken.

Vorig jaar tijdens het laatste weekend van juli zorgde een personeelsstaking van Iberia voor een chaotische situatie van gestrande reizigers en rondzwervende koffers. Dit jaar zijn de problemen vooral van infrastructurele aard en passagiers zullen vooral in vakantiemaand augustus geduld moeten hebben.

Volgens een reportage over het vliegveld in dagblad El País verwerkte El Prat in 2000 19,5 miljoen passagiers, terwijl dat er vorig jaar al 30 miljoen waren. Het vliegveld, dat nog niet zo lang geleden alleen binnenlandse en Europese vluchten verwerkte, is tegenwoordig ook thuishaven voor verschillende intercontinentale vluchten. Dat heeft ervoor gezorgd dat El Prat in sommige gevallen ook als hub fungeert: passagiers komen er om over te stappen van Europese op intercontinentale vlucht en andersom. Maar het zijn vooral de lowcost-maatschappijen, zoals Vueling, die ervoor gezorgd hebben dat het aantal passagiers explosief is gestegen.

El Prat is vergeleken bij andere Europese luchthaves een klein vliegveld. Toch zijn er deze maand dagelijks duizend vluchten, meer dan honderdduizend passagiers en bijna evenzoveel koffers. De zuidelijke terminal, die momenteel gebouwd wordt, zal pas in 2009 in gebruik worden genomen. Tot dat moment is geduld geboden.

Lees ook:Spaans privé luchthaven kampt met tekort aan passagiers
Lees ook:Tot 100 euro voor koffer met Iberia
Lees ook:Iberia schrapt vluchten door staking
Lees ook:Vluchten geannuleerd tot zondagochtend
Lees ook:Nieuwe vluchtroute: Alicante – Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.