Ciudad Real voelt zich beledigd

Inwoners van Ciudad Real, ten zuiden van Toledo, voelen zich in hun trots gekrenkt door de naamsverandering van het vliegveld Don Quijote in Madrid Sur. Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo vandaag. 

Het vliegveld van Ciudad Real is het eerste particuliere internationale vliegveld in Spanje. De marketingafdeling  van het prestigeproject meent dat  het beter is voor de toekomst van het vliegveld wanneer de naam Don Quijote – de door Cervantes beroemd geworden edelman werd in Ciudad Real geboren en is daarmee de trots van de stad en provincie – verandert in Madrid Sur. Zo zou het vliegveld internationaal een gunstigere positie weten te bemachtigen. Tegenstanders van de naamsverandering wensen geen verlengstuk van de Spaanse hoofdstad te worden. Dat Ciudad Real maar liefst 120 kilometer bij Madrid vandaan ligt, lijkt de directie niet te deren.

 

Lees ook:Spaans privé luchthaven kampt met tekort aan passagiers
Lees ook:TripIndex brengt kosten Spaanse bestemmingen in beeld
Lees ook:Real Madrid koopt voorlopig niet meer
Lees ook:Nieuw vliegveld geopend in LLeida in Catalonie
Lees ook:De nieuwe Almodóvar: Los amantes pasajeros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.