Spaanse camping biedt arme kinderen kans op betere toekomst

Inmiddels houdt de economische crisis Europa al voor het vijfde jaar in een stevige houdgreep. Het gevolg? Steeds meer Europese kinderen groeien op in een gezin dat leeft onder de armoedegrens. Toch zijn de onderlinge verschillen tussen landen groot. Zo is dit in Nederland voor zes procent van de kinderen een dagelijkse realiteit, terwijl dit in Spanje voor meer dan twintig procent van de kinderen het geval is. Spaanse stichtingen die zich onder meer inzetten om dit probleem aan te pakken, hebben steeds vaker moeite geld bij elkaar te krijgen. Camping La Tordera uit Malgrat de Mar, in de regio Catalonië, besloot hier iets aan te doen en stond vanaf 15 mei een deel van de inkomsten af die het maakte op boekingen via de eigen website. Het geld ging naar het project Casal en Familía van de Catalaanse stichting Fundació IReS.

Fundació IReS verleent al 44 jaar sociale, psychologische en opvoedkundige bijstand aan arme mensen die hierdoor het risico lopen op sociaal gebied te worden uitgesloten. Met het project Casal en Família voorkomt de stichting dat arme gezinnen uit elkaar vallen en kinderen uit huis worden geplaatst. De werkwijze onderscheidt zich door patronen van disfunctionele relaties tussen ouder en kind zowel op individuele wijze als vanuit het hele gezin aan te pakken. De stichting hoopt families hiermee handvatten te kunnen bieden waarmee zij uiteindelijk haar leefsituatie kan verbeteren. Door zware bezuinigingen zijn er minder overheidssubsidies beschikbaar waardoor de voortzetting van dit project na september 2013 ernstig wordt bedreigd. Stichting IReS was dan ook bijzonder blij toen Camping La Tordera haar aanbood van elke via de eigen website geboekte overnachtingen 1 euro aan de stichting te doneren. De camping hoopt met de actie voldoende geld bij elkaar te krijgen om het project Casal en Familía ook later dit jaar door te kunnen laten lopen. Boekingen én extra donaties aan het project Casal en Família kunnen worden gedaan via deze website.

Lees ook:Spaanse camping zet zich in voor betere toekomst kinderen
Lees ook:Montroig Camping Resort: camping van het jaar 2013
Lees ook:Gemeente betaalt lezende kinderen
Lees ook:15 campings in Spanje krijgen de titel BestCamping 2014
Lees ook:Agenten en schoolmoeders poseren naakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.