van Zuid naar Noord Spanje over de Vía de la Plata

Nog geen vakantieplannen voor dit jaar? Probeer eens de route de Vía de la Plata. Het grootste deel van deze route werd aangelegd door de Romeinen als verbinding tussen het Zuiden en het Noorden van Spanje, tussen Astorga en Merida.

De Vía de la Plata, zoals de route wordt genoemd, is ruim 800 kilometer en loopt van Gijón naar Sevilla. Plata is Spaans voor het metaal zilver, maar daar heeft deze route nou juist weinig mee te maken. Het is meer een culturele reis door de geschiedenis en vier regio’s van Spanje: Asturias, Castilië en León, de Extremadura en Andalusië. De weg gaat onder andere langs het oude Oviedo, over de wegen van Don Quichot, middeleeuwse dorpen, de olijfplantages en de archeologische opgravingen Irálica in Andalusië.

Lees ook:Ja ik wil! (voor eventjes dan)
Lees ook:Andalusië wil van stereotypen af
Lees ook:Een reis door de geschiedenis van de Spaanse taal
Lees ook:Origineel touren door Spanje
Lees ook:Leer fotograferen in Andalusië

Eén reactie op “van Zuid naar Noord Spanje over de Vía de la Plata

  1. hans

    Heb ik ook gelopen.
    Top, gewoon doen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.