Kleding, sieraden & boeken swoppen in Marbella

Als journalist maak je verrassend leuke dingen mee. Zo was ik afgelopen zondag aanwezig op het 6e Swop evenement in Marbella speciaal voor vrouwen.

Her en der geparkeerde auto´s en een wirwar aan verrijdbare bagagekoffers vol kleding, sieraden, magazines en boeken. Zo druppelden afgelopen zondag internationale dames één voor één binnen in het Indonesische restaurant Djawa Marbella. Organisatrice Charo van Hulst was erg tevreden over de ruime opkomst. Er meldden zich zeker 36 vrouwen voor het bijzondere kledingruil evenement.

Het concept is eenvoudig. Je koopt een entreekaartje bij de ingang, stalt je spullen uit op tafels en kledingrekken en wacht vervolgens af. Het restaurant overhandigt je een gratis welkomstdrankje, je neemt een plekje in de zon, luistert naar de openingsspeech en wacht op het startsein. Daarna ren je als een kudde dolle stieren naar binnen op zoek naar de leukste spulletjes van andere swoppers, die je gratis mee naar huis mag nemen. Kleding, boeken, sieraden, magazines. Het is om het even, als je er maar echt blij van wordt. Ondertussen wordt uitgebreid gepraat en gekeurd door de overige aanwezigen. Na afloop kon je er heerlijk indonesisch eten.

De opbrengt en overgebleven kleding en spullen van het Swop evenement gaan geheel naar Cudeca, een organisatie in Benalmádena (Málaga) die zich inzet voor de preventie en bestrijding van kanker.

Lees ook:Pradomuseum trekt hordes mensen
Lees ook:Variant Nijmeegse 4-daagse deze zomer in Marbella
Lees ook:Café Cultura organiseert tweede editie beurs
Lees ook:Spaanse kleding twee maten te klein
Lees ook:Gratis naar het Pradomuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.