42 verkeersdoden na Semana Santa vakantiedagen

De Semana Santa is, behalve voor Catalunya en Valencia, voorbij en de balans kan opgemaakt worden: 42 doden in het verkeer tussen afgelopen woensdag en zondagavond. Traditiegetrouw gaat half Spanje op zondag weer terug naar hun huisadres na een week of enkele dagen plezier op het strand of in de bergen op de skipistes. Helaas zijn bij deze vakanties altijd veel verkeersdoden te betreuren en ook dit jaar is dit weer een veel te hoog aantal. Vorig jaar overleden er 46 mensen in het verkeer rond de Semana Santa week waarbij volgens de Spaanse verkeersdienst DGT 14,4 miljoen autogebruikers de wegen zijn opgegaan. De eindbalans moet echter nog opgemaakt worden aangezien de “Operación Retorno” pas maandagavond 24.00 uur sluit.

(bron. SpanjeVandaag)

Lees ook:Spanje maakt zich klaar voor Semana Santa 2014
Lees ook:Semana Santa in Sevilla (en andere Spaanse steden)
Lees ook:Semana Santa Málaga, een week met indrukwekkende processies
Lees ook:Spanje vakantieplanner 2008: Semana Santa
Lees ook:Flinke daling aantal verkeersdoden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.