Koop een Spaans dorp

In Spanje bestaan momenteel 500 dorpen die compleet verlaten zijn. Je kunt ze vinden op deze website www.pueblosabandonados.es . Voor de prijs waarmee je in Barcelona een klein appartement in het centrum koopt, koop je in het binnenland van Spanje een compleet dorp. Dus… waar wacht je als particuliere koper of projectontwikkelaar nog op? De Fransman Alain Ducesse ging je voor. Hij kocht in het Franse plaatsje Bidarray alle huizen op en maakte er een hotel van. Een rendabel project waar al zijn spaargeld in zit. Het kopen van Spaanse dorpen wordt door steeds meer mensen overwogen, sinds het Aragonese dorp Lacaste voor 189.000 in de verkoop werd gedaan. Voor wie niet weet wat-ie met z’n geld moet doen is dit dus een optie. Maar let wel op, sommige dorpen bestaan slechts uit ingestorte huizen, zonder elektriciteit en verharde toegangswegen.

Lees ook:Spaanse folklore in Drents Witteveen
Lees ook:Eva Longoria gaat op zoek naar Spaanse roots
Lees ook:Onbewoond dorp te koop: 48.000 euro
Lees ook:Verkoop vakantiewoningen ligt stil langs Costa del Sol
Lees ook:Vakantiehuisje in Spanje? Het meest vergrijsde dorp gooit zijn huizen in de uitverkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.