Immigrantenaantallen blijven groeien

Het aantal immigranten in Spanje blijft groeien, ondanks de economische crisis. Uit cijfers blijkt dat het aantal geregistreerde buitenlanders het afgelopen jaar met ruim tien procent is toegenomen.

Op dit moment wonen er in het land 4.715.757 immigranten die over een verblijfsvergunning beschikken. Dat blijkt uit cijfers van de Spaanse overheid. Illegale immigranten zijn hierbij niet meegerekend. Het grootste deel van de buitenlanders die zich in Spanje vestigden, is afkomstig uit andere delen van Europa. Het gaat om bijna veertig procent (38,86 procent). Ruim dertig procent (30,71 procent) is afkomstig uit Latijns-Amerika en meer dan twintig procent (20,84 procent) komt uit Afrika. De rest komt uit Azië en andere niet-Europese gebieden, zoals de Verenigde Staten of Australië.

Het grootste immigrantencollectief is de groep Marokkanen. In Spanje wonen in totaal 758.174 Marokkanen die over een verblijfs- of werkvergunning beschikken. Daarna volgens de Roemenen (728.580), de Ecuadoranen (441.455), de Colombianen (288.255) en de Britten (221.073). Andere middelgrote immigrantencollectieven worden gevormd door de Chinezen, Italianen, Peruanen, Bulgaren en Portugezen.

Het aantal immigranten dat jonger is dat zestien jaar maakt ongeveer veertien procent uit van het totale aantal immigranten in Spanje. Bijna 83 procent is in de leeftijd van zestien tot 65 jaar. Het aantal 65-plussers maakt nog geen vier procent uit van het totale aantal immigranten. Wie de leeftijden per land van afkomst bekijkt, stuit echter op hele andere cijfers. De Britten en de Duitsers blijken verreweg de hoogste gemiddelde leeftijden te hebben, respectievelijk 50,3 procent en 43,8 procent. De jongste immigranten komen uit Marokko, met een gemiddelde leeftijd van 27,2 jaar en uit China, met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar.

Lees ook:Alicante telt de meeste buitenlanders
Lees ook:Spanje belangrijkste Europese immigrantieland
Lees ook:Tien procent Spaanse bevolking is buitenlander
Lees ook:Spanjaarden leven het langst van alle Europeanen
Lees ook:Aantal bootvluchtelingen dat Spanje bereikt, daalt drastisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.