Minder toeristen in Spanje

Het aantal buitenlandse toeristen dat Spanje dit jaar bezocht is met bijna tien procent afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

Gedurende de eerste acht maanden van 2009 brachten 36,9 miljoen buitenlandse toeristen Spanje een bezoek. Dat betekent een daling van 9,9 procent ten opzichte van de eerste acht maanden van 2008, toen het recordaantal van 41,2 miljoen werd gehaald. In de maand augustus gingen 6,7 buitenlandse toeristen in Spanje op vakantie, een daling van 8,1 procent ten opzichte van de maand augustus in 2008. Voor heel 2009 wordt een daling verwacht van ongeveer tien procent. Met name Britse toeristen laten het, als gevolg van de crisis, afweten. Tussen januari en augustus reisden 9,4 miljoen Britse toeristen naar Spanje, bijna zestien procent minder dan gedurende de eerste acht maanden van 2008. Het aantal Duitse bezoekers ligt voor dezelfde periode op 6,2 miljoen, bijna elf procent minder. Vanuit Frankrijk reisden 5,9 miljoen toeristen naar Spanje (3,8 procent minder) en vanuit Italië 2,2 miljoen (8,5 procent minder). 
M

Lees ook:ADV: Meer vakanties naar Spanje
Lees ook:Nieuw recordaantal buitenlandse toeristen naar Spanje
Lees ook:Spanje verliest toeristen door recessie
Lees ook:Nederlanders (en Italianen) ‘redden’ Costa Blanca
Lees ook:Turespaña besteedt 9 miljoen euro aan promotiecampagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.