Koning Juan Carlos opent Cervantes-vestiging in Sydney

In de afgelopen week was de Spaanse koning Juan Carlos met zijn vrouw koningin Sofia op bezoek in de Australische hoofdstad Sydney, waar hij de eerste vestiging van het Instituut Cervantes opende. Het gebouw waarin het instituut is gevestigd bestaat uit vijf verdiepingen en beslaat 2.200 m2. De directrice van Instituut Cervantes, Carmen Caffarell, wilde per se dat de vestiging in het centrum zou komen te staan om goed bereikbaar te zijn voor leerlingen. De koning hoopt dat het centrum zal uitgroeien tot een plek waar artiesten, kunstenaren, schrijvers en intellectuelen elkaar ontmoeten. Met dit nieuwe centrum telt het aantal vestigingen van Cervantes inmiddels 73, verspreid over 43 landen wereldwijd. Wat begon als een talenschool voor de Spaanse taal, groeide uit tot een wereldwijde organisatie, die -wanneer er genoeg vraag naar is- het lesaanbod binnenkort zal uitbreiden met lessen Catalaans en Baskisch.

Lees ook:El Día E: De dag van de Spaanse taal
Lees ook:Eerste Spaanse culturele televisiekanaal op internet
Lees ook:Lowcost hotelketen in Spanje
Lees ook:Meeste baby’s in Spanje sinds tijden
Lees ook:Leggen Chavez en Spaanse koning het bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.