Protest in New York tegen stierenvechten in Pamplona

Veertig leden van de organisatie Personen voor Ethiek en Goede dierenbehandeling hebben afgelopen woensdag op Times Square in New York halfnaakt geprotesteerd tegen de stierenrennen bij het San Fermín-feest in Pamplona. ‘We proberen met dit protest de wreedheid van de toreros te laten zien en vragen aan toeristen en inwoners van New York om het feest niet te bezoeken,’ aldus woordvoerder Carmen Cusack. De stieren zouden onder andere van elektrische schokken worden bediend en er zou vaseline in hun ogen worden gesmeerd. De San Fermín-feesten (Spaans: Fiestas de San Fermín) zijn jaarlijks terugkerende feesten in Pamplona in Spanje ter ere van de heilige San Fermín en worden gehouden van 6 tot 14 juli. Onder de bezoekers bevinden zich vooral veel Noord-Amerikanen.

Lees ook:Naakt protest tegen stierenvechten
Lees ook:Almodóvar loves het MoMa in New York
Lees ook:Made in Spain op bezoek in New York
Lees ook:Spaanse flamingo vliegt naar New York
Lees ook:Spaanse artiesten succesvol bij Christie’s New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.