FC Barcelona wint Champions League


Een oneindige mensenmassa op de Rambla in Barcelona. Vuurwerk. Uitzinnige fans dansen op straat en omhelzen elkaar. In lantaarnpaal geklommen mannen wapperen met Barça-vlaggen. Een stoet mensen duwt en trekt om bij de ‘canaletes-fontein’ op de Ramblas te komen. Deze fontein raken fans traditiegetrouw aan nadat hun favoriete club een overwinnig heeft behaald.
Onder leiding van Josep Guardiola, die Frank Rijkaard opvolgde, kreeg de Catalaanse voetbalclub het afgelopen woensdag opnieuw voor elkaar de Champions League te winnen. Manchester United werd met 2-0 in Rome verslagen, waarbij Samuel Eto’o en Lionel Messi de bal langs Van der Sar het doel wisten te schoppen. Tussen de beelden van feestende voetballers door, werden archiefbeelden vertoond van het jaar 1992, toen Barcelona het belangrijkste Europese clubtoernooi voor het eerst won en Ronald Koeman met een vrije trap het winnende doelpunt maakte. Helaas eindigde de feestelijkheden afgelopen woensdag in Barcelona met rellen en veertig arrestaties. De agenten gebruiken rubber kogels om het publiek uit elkaar te drijven en in totaal raakten er 150 mensen lichtgewond.

Lees ook:Voetbalgeweld op Youtube
Lees ook:Telemadrid vertoont Zapatero met logo ETA
Lees ook:Van brandweerman tot terrorist
Lees ook:De opa van FC Barcelona
Lees ook:Antieke wereldkaarten ontvreemd uit Nationale Bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.