Carnaval in Cádiz

Onder de strenge Franco-jaren was het verboden, maar tegenwoordig lijkt Carnaval in Spanje met het jaar aan populariteit te winnen. Traditioneel wordt het op de ene plek grootser aangepakt dan op de andere plek, maar van een beetje fiesta houden ze overal wel en deze dagen kun je dus eigenlijk in het hele land opgaan in het carnavalsgedruis.

Het feest werd waarschijnlijk al in Spanje gevierd tijdens de oudheid, toen het nog door de Romeinen bezet was, om de lente te verwelkomen. Later werd Carnaval – volgens sommigen komt de term van carrus navalis, een boot op wieltjes om de hogepriester mee rond te rijden, anderen verklaren de naam met carne vale, dat vaarwel vlees betekent – ingepast in de Katholieke kalender. Toen generaal Franco aan de macht kwam werd het ‘zedenloze’ feest verboden: hij vreesde dat de feestvierders zich tegen hem zouden keren. Decennialang werd het in het geheim gevierd. In de jaren zestig stond het regime carnaval weer mondjesmaat toe als straatfeest, maar pas sinds de dood van de dictator is het officieel toegestaan en eigenlijk is het feest alleen maar uitbundiger geworden.

Spanje.blog.nl neemt je deze week mee naar dé Carnavalsfeesten van Spanje. Vandaag: het Carnaval van Cádiz.

In Cádiz wordt met Carnaval vooral gezongen. Met de familie, school, het werk, de vereniging. En daarnaast is het Carnaval van Cádiz niet zozeer exotisch, maar eerder komisch. Vandaar deze promotievideo voor het Carnaval van 2009.

Lees ook:Carnaval in Sitges
Lees ook:Carnaval op Tenerife
Lees ook:Spanje´s spectaculaire Carnaval
Lees ook:Feria de Abril in Sevilla
Lees ook:Carnaval 2010 op Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.