Spanje 2008: hoogte- en dieptepunten

Het jaar zit er bijna op en daarom brengt Spanje.blog.nl de laatste dagen van 2008 de Spaanse hoogte- en dieptepunten.

Crisis
Hoewel de politiek de eerste maanden van 2008 nog stug volhoudt dat er geen sprake is van een economische crisis, ontkomt in de tweede helft van het jaar niemand er meer aan. De laatste maanden van 2008 beheerst de crisis de Spaanse media en samenleving. De basis van de economische problemen in het land moet gezocht worden in de huizenmarkt. In de jaren negentig werd volop gebouwd waardoor anno 2008 het huizenaanbod vele malen groter is dan de vraag. Daar komt bovendien de internationale kredietscrisis bij. Het gevolg? De hypotheekrente stijgt, huizen worden niet verkocht en Spaanse banken komen mede door wanbetalers in de problemen. Intussen sijpelt de crisis door naar andere sectoren, zoals het toerisme, en neemt het aantal werklozen toe. Deskundigen denken dat Spaanse banken bestand zijn tegen de financiële situatie. Zij verwachten dat 2009 het moeilijkste jaar zal worden.

Voor meer hoogte/dieptepunten klik hier.

Lees ook:Spanje 2008: hoogte- en dieptepunten
Lees ook:Spanje 2008: hoogte- en dieptepunten
Lees ook:Zapatero en de Spaanse economie
Lees ook:Spanje 2008: hoogte- en dieptepunten
Lees ook:2010: hoogte- en dieptepunten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.