Met trendy cava het nieuwe jaar in

Je kunt natuurlijk lekker traditioneel voor champagne gaan, maar waarom zou je? Cava is al jaren hip en bovendien ook aardiger voor je portemonnee. En je kunt het nieuwe jaar helemaal trendy beginnen met een Miniblack van Freixenet. Iedereen een eigen flesje – handig, zo hoef je niet om vijf voor twaalf nog in alle haast de glazen vol te schenken – en bovendien met een grappig design. De flesjes cava kosten ongeveer zeven euro per stuk.

Lees ook:Bubbeltijd! Ook op je bord
Lees ook:Valenciaanse Cava goes gold
Lees ook:Hoe twee oudjes in 2007 de crisis in Spanje voorspelde
Lees ook:Freixenet komt met speciale dessertcava
Lees ook:Ecologisch Fins design kijken in Madrid

2 reacties op “Met trendy cava het nieuwe jaar in

  1. Marco Queso

    België vierde cavaland van de wereld
    In België en Luxemburg werden vorig jaar bijna tien miljoen flessen cava gedronken. Dat is meer dan tien keer zoveel als tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de Consejo Regulador del Cava, het Spaanse controleorgaan voor de export van cava. Wereldwijd is België het vierde grootste importland van de Spaanse schuimwijn. Alleen Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten importeren nog meer cava dan België. Vooral het voorbije jaar werd een sterke groei genoteerd. Vorig jaar werden 9,91 miljoen flessen verbruikt, tegenover 6,23 miljoen het jaar voordien. In het begin van dit decennium werden in België slechts 788.000 flessen cava verkocht. Het succes wordt geweten aan de aantrekkingskracht van Spanje, maar ook aan een goede combinatie tussen prijs en kwaliteit. (MH)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.