Leer fluiten zoals op La Gomera

Op het eiland La Gomera (Canarische Eilanden) communiceert de bevolking
al sinds mensenheugenis via een speciale fluittaal: el silbo gomero. Er wordt ook voor gezorgd dat ondanks de moderne communicatiemiddelen,
zoals internet en de mobiele telefoon, de fluittaal wordt overgeleverd. Zo kun je als toerist een lesje fluiten nemen, maar krijgen kinderen op het eiland ook onderwijs in el silbo gomero. En sinds kort is de taal, die oorspronkelijk bedoeld was om boodschappen van de ene kant van het eiland naar de andere kant over te brengen, ook te leren via internet. De taal werd opgenomen in de website www.busuu.com, waar mensen ook busuu kunnen leren, een taal uit Kameroen die slechts door acht mensen gesproken wordt. El silbo gomero bestaat uit zes verschillende klanken en is bij goed weer hoorbaar tot op drieduizend meter afstand. Via videopfilmpjes kun je leren hoe de taal in elkaar steekt en hoe je bijvoorbeeld goedemorgen fluit, of een biertje bestelt.

Lees ook:EU onderzoekt inheemse fluittaal op La Gomera
Lees ook:Spanje op de Werelderfgoedlijst van Immaterieel Erfgoed
Lees ook:Taalcursus Spaans
Lees ook:63% van de Spanjaarden verstaat en spreekt geen Engels
Lees ook:Internet nu ook voor Eenden? Willix is expert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.