EK: Spanje’s helden zijn weer terug

Maandag was fiesta, vooral in de Spaanse hoofdstad Madrid. Honderdduizenden mensen verzamelden zich langs de route die de Spaanse selectie nam vanaf vliegveld Barajas tot Plaza de Colón in Madrid, waar de voetballers onthaald werden door massa's mensen. Een busrit vol feest en daarna een en al gekheid op het podium. Keeper Pepe Reina nam het woord en toonde zijn kwaliteiten als showmaster terwijl trainer Luis Aragonés zich van zijn emotionele kant liet zien. Er werd gegrapt, vereerd, gezongen, gedronken en gedanst. Spanje's helden zijn weer terug.

Lees ook:Meer lik me reet dan goedemorgen
Lees ook:Barcelonafans beste fans ter wereld
Lees ook:EK: Op bezoek bij de koning
Lees ook:Vliegen als een monarch
Lees ook:Spanje 2008: hoogte- en dieptepunten

Eén reactie op “EK: Spanje’s helden zijn weer terug

 1. Marco Queso

  Spanje terug op weg naar eenheid?

  “Spanje heeft definitief zijn historische angsten en complexen van zich afgeworpen”, stelt het dagblad Diario Vasco. “Het is de triomf van een team dat perfect werd geleid door Luis Aragonés.”

  El Periódico meent dat een kind het EK heeft gewonnen, daarbij verwijzend naar matchwinner Fernando Torres, die El Niño (het kind) wordt genoemd. “Niemand was beter”, schrijft de Catalaanse krant over de Spaanse ploeg.

  Dit soort commentaar was in het verleden ondenkbaar. Plus het feit dat de Ramblas in Barcelona overspoeld werd door supporters met de Spaanse vlag, jawel…het bevestigt enkel wat al langer onderhuids aan de gang is: de jongeren liggen niet wakker van mogelijke splitsingen. Sterker nog, de overgrote meerderheid van de jongeren hebben niks (meer) te maken met het “verre” verleden van Franco en consoorten. Hopelijk worden al die politieke, nationalistische speldeprikken nu herleid tot hun ware proporties: wanhopige achterhoedegevechten van een knorrige, getekende, oudere generatie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.