Hyves op zijn Spaans

Hoewel ik het idee heb dat de modernillos in mijn woonplaats Barcelona massaal op de MySpace zitten en ook Facebook het goed blijkt te doen in Spanje (afgaande op de uitnodigingen in mijn email inbox) is Hyves een totaal onbekend begrip. De Nederlandse MySpace noem ik het voor het gemak, als ik naar mijn (bescheiden) online sociale netwerk refereer. Maar op Hyves kun je wel veel Nederlandse 'vrienden' maken, die ook gek zijn op Spanje. De populairste Spanje-Hyves is por-favor.hyves.net, met meer dan 4500 leden!Mijn indruk is dat por-favor.hyves.net veel jonge leden heeft, terwijl op het klassieke Spanjeforum (www.spanjeforum.nl) veelal emigranten hun vragen stellen en woordje doen. Het Hyves-netwerk staat vol tips voor vakantiegangers, terwijl het Spanjeforum vaak wat meer over praktische zaken in Spanje gaat. Ik moet daarbij wel opmerken dat sommige Spanjeforummers erop getraind lijken onaardige en niet ter zake doende opmerkingen te maken, wat de sfeer niet echt bevordert. Por-favor.hyves.net lijkt daar minder last van te hebben.

Een andere Spanje-Hyves is Spontaan Spaans, voor het leren van de Spaanse taal. Met de opzet is niets mis, maar Spontaan Spaans heeft nog maar twee leden. Verder heeft de Catalaanse hoofdstad Barcelona een eigen Hyves-community met Barcelona.hyves.nl, dat fungeert als een soort Marktplaats. Meer Spanje-hyves gezien? Laat dan hieronder een reactie achter.

Lees ook:‘Tuenti’ meest gezocht op Spaanse google
Lees ook:Bejaardentehuis voor gays en transseksuelen
Lees ook:De eerste woordjes Spaans van Jacky Chan
Lees ook:Apk-keuring kan voortaan in Spanje
Lees ook:Eigen kanaal Spaans koningshuis op YouTube

Eén reactie op “Hyves op zijn Spaans

  1. Mathijs

    De BCN-eXperience Hyves richt zich ook op Barcelona maar dan voornamelijk op de studenten en andere jongeren die hier wonen of willen komen wonen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.