Nieuwe Spaanse wijngebieden

Spanje heeft twee nieuwe wijngebieden met een gecontroleerde herkomstbenaming. De gebieden Arlanza en Tierra del Vino de Zamora hadden tot voor kort de status van respectievelijk “Vino de Calidad” en “Vino de la Tierra”, maar in het Boletín Oficial del Estado (de Spaanse Staatscourant), is op 24 januari 2008 officieel bekend gemaakt dat ze zijn gepromoveerd tot échte Dénominaciones de Origen. Beide nieuwe D.O. gebieden liggen in de deelstaat Castilla-León. Die heeft nu maar liefst zeven officiële, erkende en beschermde wijnbouwgebieden: de twee nieuwe én Bierzo, Toro, Rueda, Ribera del Duero en Cigales. Arlanza ligt in de provincie Burgos, zo'n 40 km ten zuiden van de hoofdstad Burgos. Tierra del Vino de Zamora ligt langs de oevers van de belangrijke Spaanse wijnrivier de Duero, ten westen en zuidwesten van de stad Zamora.

(Een bijdrage van Marco Queso) 

Lees ook:Première film Fantastic Filmfestival in Sitges
Lees ook:Unesco kiest twee nieuwe Spaanse biosfeerreservaten
Lees ook:Burgos Gastronomische Hoofdstad 2013
Lees ook:Wie steelt de show?
Lees ook:Nieuwste España & Más in de winkel

2 reacties op “Nieuwe Spaanse wijngebieden

 1. Koen - Soria

  Mooi onderwerp wijnen, vanmiddig was ik op de wijnbeurs in San Esteban de Gormaz (Soria)waar 14 bodegas uit de D.O. Ribera del Duero vertegenwoordigd waren. (NB. morgen ook nog te bezoeken en natuurlijk te proeven!) Ter voorbereiding aan dit bezoek las ik wat in ‘Los mejores vinos de España – 2008′ van Campsa. In de inleiding over Castilië & León vermeld men zelfs ACHT DO’s! D.O. Arribes is ook recent aan de officiële, erkende en beschermde wijnbouwgebieden toegevoegd.
  Het gebied bevindt zich in het zuidwesten van de provincie Zamora en het noordwesten van de procincie Salamanca.
  Proost! Koen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Annebeth

  Bedankt voor de toevoeging.Goed om te weten. De komende tijd nog meer wijnnieuws op Spanje.blog.nl. Hou me bij nieuwtjes vooral op de hoogte! Groet

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.