Mateloos markten: La Mola ‘mola’ (Formentera)

Of het nu gaat om verse groenten, fruit en vis, unieke tweedehandsjes of handgemaakte souvenirs: het is toch veel leuker om ze op een ouderwets gezellige markt te kopen, dan in de commerciële winkelstraten? In de rubriek Mateloos Markten passeren authentieke Spaanse mercados en mercadillos de revue. Dagmarkt, vlooienmarkt, toeristische markt: Spanje biedt mogelijkheden genoeg om mateloos te markten. In deel 11: La Mola op het eiland Formentera.


Formentera is volgens velen één van Spanje's beste eilanden voor een vakantie. Wellicht vanwege de minder goede bereikbaarheid – je kunt er alleen met de boot vanaf Ibiza komen – werd het tot op heden geen massatoeristische bestemming, maar het eiland biedt alles wat je maar wensen kunt. Prachtige stranden, natuur, rust, maar ook een gezellig, kleinschalig uitgaansleven. En voor liefhebbers van markten gelukkig ook een eigen variant op de hippiemarkten van het nabijgeleden feesteiland Ibiza. La Mola mola, zouden de Spanjaarden zeggen, wat zoveel betekent als 'La Mola is gaaf'.


De hippiemarkt dankt haar naam aan de locatie: Pilar de la Mola, helemaal op het uiterste zuiden van het eiland. Veel verkopers maakten deel uit van de eerste generatie hippies die zich op Formentera vestigde in de jaren zestig van de vorige eeuw, op zoek naar de vrede en vrijheid van het eiland. Anderen verzamelen zich jaarlijks tijdens de lange zomer op Formentera, meestal in afwachting van een vaste plek in het expositie-gedeelte van La Mola. 

Bijzonder aan Formentera's hippiemarkt is dat er niet alleen spullen verkocht worden, maar ook workshops worden gegeven, waarbij artiesten werken met verschillende materialen. Bovendien is de markt, vooral tijdens het hoogseizoen, het toneel van muzikale optredens.

De markt is geopend van juni tot oktober, op woensdagen en zondagen tussen vier uur 's middags en negen uur 's avonds.

Alvast een voorproefje?


Meer markten in Spanje? Klik hier voor een overzicht.

Lees ook:Mateloos markten: Ibiza´s happy hippiemarkt Las Dalias
Lees ook:Mateloos markten tussen de pelgrims
Lees ook:Nederlandse radio op Ibiza en Formentera
Lees ook:Mateloos markten: Alicante’s mercados op een rij
Lees ook:Mateloos markten: het dorp van de rommelmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.