Mateloos markten: Ibiza´s happy hippiemarkt Las Dalias

Of het nu gaat om verse groenten, fruit en vis, unieke tweedehandsjes of handgemaakte souvenirs: het is toch veel leuker om ze op een ouderwets gezellige markt te kopen, dan in de commerciële winkelstraten? In de rubriek Mateloos Markten passeren authentieke Spaanse mercados en mercadillos de revue. Dagmarkt, vlooienmarkt, toeristische markt: Spanje biedt mogelijkheden genoeg om mateloos te markten. In deel 4 een bezoek aan Mercadillo Las Dalias waar Ibiza´s hippies trends zetten.
 

Ibiza werd populair nadat de hippies het eiland ontdekten. Nog steeds zijn het de hippies, die er voor een groot deel de toon bepalen. Zongebruinde, onopgemaakte meisjes met vlugge vlechtjes waar het zeezout nog niet uitgewassen is vertellen met hun handgemaakte sandalen, artistieke tattoeages en felgekleurde kraalbikini´s wat de trends in hippieland zijn. En je kunt het allemaal krijgen op de hippiemarkt Las Dalias. 

Joan Marh Juan opende in 1954, lang voor de term massatoerisme op feesteiland Ibiza in zwang raakte, bar Las Dalias, die al gauw faam kreeg als plek voor grote feesten en shows. Toen zoonlief Juanito Las Dalias overnam in de jaren tachtig werd de tuin ingericht en hielden hippies die in de voorgaande decennia naar het eiland waren gekomen, er de eerste hippemarkten. Samen met de spektakels, de feesten en levensgenieters veranderde de plek in een hotspot met internationale bekendheid.

Kunstenaars komen er het werk van collega´s bekijken. Kate Moss, Jean Paul Gaultier, John Galliano en Jade Jagger komen er om inspiratie op te doen. Toeristen hopen er de legende te voelen en globetrotters komen er tot rust. De markt is een bonte verzameling van herkenbare hippiespullen, betaalbare kunst, Ibiza´s laatste mode en vintage. Voor fanatieke shoppers een walhalla, maar voor mensenkijkers eveneens.

Kom er niet alleen om te struinen, maar luister er naar live-muziek en drink er verse sapjes en exotische thee. Las Dalias heeft elke zaterdag plaats en gedurende de zomermaanden tevens op maandagavond tussen 18.00-01.00 uur. De markt bevindt zich aan de Carretera de San Carlos.

Lees ook:Mateloos markten: La Mola ‘mola’ (Formentera)
Lees ook:Mateloos markten tussen de pelgrims
Lees ook:Mateloos markten: het dorp van de rommelmarkt
Lees ook:Mateloos Markten: Exclusief Encants (Barcelona)
Lees ook:Mateloos markten: Alicante’s mercados op een rij

2 reacties op “Mateloos markten: Ibiza´s happy hippiemarkt Las Dalias

 1. Joost Vutter

  geweldig leuk zijn inderdaad de hippiemarkten op Ibiza. Ik ben er zelf geweest in de zomer van 2009 en kan het iedereen aanbevelen. Hoewel de tijd dat de hippies op Ibiza stranden al weer enkele decennia geleden is kan je de invloed nog terugvinden. Mijn vakantie naar Ibiza stond in het teken van zowel de rijke historie van Ibiza ontdekken als het hedendaagse leven van de bevolking nader bekijken. Een leuke informatieve website over Ibiza is

  http://www.ibizavakanties.com

  Je kan hier lezen over de regio’s van Ibiza, stranden, bezienswaardigheden, uitgaan in discotheken en andere leuke dingen op Ibiza.

    /   Beantwoorden  / 
  1. L

   Hallo,
   Weet je misschien waar we goedkoop van barcelona naar ibiza kunnen varen?
   Hoezit het met het naturisme op dit eiland?
   Misschien heb je wel tips alvast bedankt
   Gr,L

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.