Koken met Bijzonder Spaans: Café con hielo

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag: Café con hielo. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

Dit keer een drankje in plaats van een gerecht. Een lekkere zomerse variant van de kop koffie komt aan bod. Café con hielo is in de zomer een heel normaal verschijnsel in Spanje. Dit is een kopje sterke, zwarte koffie met een glas ijsklontjes ernaast. Je kunt het een beetje vergelijken met een heel eenvoudige versie van de granizado de café. Als je in Nederland een ijskoffie besteld, zul je hoogstwaarschijnlijk iets heel anders krijgen, zoals een frappuccino. Het recept voor de Spaanse ‘ijskoffie’ is echter heel simpel.

Café con hielo
-       Koffie
-       IJsklontjes

Maak een sterk kopje koffie. Doe de gewenste hoeveelheid suiker in je koffie en roer tot deze is opgelost. Giet vervolgens de koffie over naar het glas met de ijsblokjes. Roeren en opdrinken maar! Een heerlijke zomertip en voor de vakantieganger in Spanje makkelijk te bestellen op het terras.

Lees ook:Zo gaat dat in Spanje: koude koffie
Lees ook:Wat kost een kopje koffie in Spanje?
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Flan con agua de azahar
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: ensalada de tomates con perejil
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: montaditos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.