Koken met Bijzonder Spaans

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag deel 1: Paella Marinera. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

Paella marinera (voor 4 personen)

200 gram rijst
1 ui, fijngesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
1 groene paprika, in stukjes gesneden
1 tomaat, ontveld en fijn gesneden
200 gram langoustines
200 gram kokkels
200 gram inktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden
750 ml visbouillon
6 safraandraadjes
peterselie
olijfolie

Haal de koppen van de langoustines en bak ze even aan in wat olijfolie. Voeg hier de bouillon aan toe en laat 5 minuten koken. Zeef de bouillon en druk met behulp van een lepel of stamper de langoustine koppen fijn, zodat je de sappen opvangt. Hou de bouillon apart.

Bak de inktvis op hoog vuur in een paellapan zonder olie aan. Haal uit de pan en hou apart.

Giet wat olijfolie in de paellapan en pocheer hierin de ui, de knoflook, tomaat en paprika gedurende 10 tot 15 minuten. Voeg hieraan de safraan, de inktvisringen en de rijst. Roer alles goed om.

Schenk een halve liter bouillon hier aan toe (hou de rest apart) en laat 17-20 minuten op een middelmatig vuur koken tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en gaar is. Schenk eventueel wat meer bouillon bij als het te droog wordt.

Leg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de langoustine staartjes half in de rijst zodat ze gaar kunnen worden.

Giet een scheutje water in een aparte pan en kook de kokkels open. Leg de kokkels op de rijst als deze gaar is en bestrooi de paella met de peterselie.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: fideuà
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Arroz caldoso con almejas
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprikasalade met sinaasappel
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: rode linzensoep met komijn
Lees ook:Recept van de week: patatas guisadas con chorizo

Eén reactie op “Koken met Bijzonder Spaans

  1. yolanda

    Lijkt me een goed idee ga het zeker proberen, dank voor je uitleg.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.