Recept van de week: koken met yogurt van La Fageda

Dat er veel meer mogelijk is met yoghurt, bewijzen de omliggende restaurants van de coöperatie La Fageda wel. Op de website van de boerderij vindt je verschillende smaakvolle recepten. Neem deze bijvoorbeeld: aspergecreme met verse garnalen en yoghurtsaus volgens Restaurant La Curenya

Ingredienten (voor 4 personen):

Voor de aspergecrème:
-2 bosjes groene asperges
-2 aardappelen
-1 kleine ui
- water
- Olijfolie of boter
- zout

Verse, grote Garnalen:
-12 gepelde grote garnalen
-50 ml olijfolie extra virgen

Yoghurtsaus:
-1 bakje yogurt natural La Fageda
- zout en peper
- 1 takje dille

Bereidingswijze
1 Schil en snijd de aardappelen, asperges en ui in stukjes.
2. Kook de groente in ruim water ongeveer 30 minuten, tot alle groente beetgaar is.
3. Bewaar een deel van het kookvocht, gooi de rest weg.
4. Met een staafmixer meng je alle groente tot een fijne crème.
5. Je kunt tot slot een beetje van het kookvocht toevoegen.
6. Vervolgens bak je in een koekepan met een beetje olijfolie de grote garnalen om en om bruin.
7. Haal de garnalen vervolgens van het vuur en laat ze afkoelen.
8. Mix tot slot in een kom de La Fageda yoghurt samen met een beetje zout en peper goed door.

Tip: de aspergecrème is zowel koud als warm te eten. Leg enkele grote garnalen bovenop de crème en voeg tot slot een beetje yoghurtsaus en een klei takje dille toe.

¡Qué aproveche!

Lees ook:Fletán con patatas y hinojo al horno
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: stoofpotje met kip, chorizo en aardappelen
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groene kool met chorizo en aardappeltjes
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Potaje de vigilia
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website