Spaanse Spijzen: Peus de porc

Dat Spanjaarden dol zijn op varkensvlees, blijkt wel uit de vele hammen die er jaarlijks geconsumeerd worden. Ook buiten Spanje is de jámon inmiddels vrij bekend. Minder bekend wellicht is dat niet alleen het been, maar vrijwel alle lichaamsdelen van het varken gegeten worden. Neem bijvoorbeeld de Catalaanse specialiteit ´peus de porc´, oftewel: varkenspootjes.

Een oorspronkelijk recept met inmiddels vele varianten. Deze specialiteit komt overigens ook veelvuldig in Menorca voor. Je moet er maar van houden! Zie hier hoe je het zelf kan bereiden en tegelijkertijd je Catalaans op peil houdt.

Bon profit!

Lees ook:Spaanse Spijzen: Empanadillas
Lees ook:Spaanse Spijzen: Turrón
Lees ook:Kerstlekkernij uit Spanje: de Turrón
Lees ook:Spaanse zoetigheid met de kerst
Lees ook:Spaanse kerstspijzen: turrón

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.