Recept van de week: Maak je eigen ´pèsols negres´

Bruine bonen. Niet iedereen is er dol op. Toch is het een zeer gezonde maaltijd dat het hele jaar door gegeten kan worden. En bovendien klaar in een handomdraai. Hier het goedbewaarde recept van ´la abuela catalana´.

Ingrediënten:
400 gram bruine bonen
1 eetlepel bicarbonaat
1 ui
100 gram ham
3 grote tenen knoflook
thijm, bonenkruid en laurier
peterselie
zout & peper
water
200 gram baconspek

Bereidingswijze:
1. Laat de bruine bonen een dag van te voren weken. Kook de bonen met gesneden uit, kruiden, ham en een beetje zout tot ze zacht zijn. Laat een nacht in de koelkast staan.
2. Bak in een koekepan het baconspek uit.
3. Laat de bruine bonen uitlekken in een zeef, voeg ze in een pan samen met de knoflook en gehakte peterselie.
4. Roer het geheel goed door en dien het op met de warme bacon.

Tip: Voor de vegetarische variant laat je het vlees achterwege.
Lekker met een glas rode wijn!

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprika op olie met garnalen
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: kikkererwtensalade
Lees ook:Het winnende recept: paprika met kappertjes en knoflook
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans

2 reacties op “Recept van de week: Maak je eigen ´pèsols negres´

  1. Herna

    Bruine bonen is niet hetzelfde als capucijners.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Diana Vilé

    je hebt gelijk Herna. is aangepast.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

Current ye@r *