Witte sangria voor de zomer

Zoals Annebeth al eerder schreef, sangria mag weer anno 2012. In de Allerhande van deze maand staat zelfs een recept voor witte sangria. Hier de bereidingswijze van dit welbekende Spaanse drankje met een witte twist.

Snijd de kroon, de onderkant en de schil van 1 ananas. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 2 nectarines doormidden en verwijder de pit. Snijd de helften in dunne partjes. Doe het fruit in een grote karaf. Schenk 1 fles droge witte wijn (750 ml), 100 ml triple sec (likeur, Gall & Gall) en 700 ml 7UP (fles 1.5 liter) erbij en vul aan met ijsblokjes. Je kunt de sangria een paar uur van tevoren bereiden. Voeg de 7UP en het ijs op het laatst toe.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Pomelo Gratinado
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprikasalade met sinaasappel
Lees ook:Het winnende recept: paprika met kappertjes en knoflook
Lees ook:Twaalf druiven met Bijzonder Spaans
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: fideuà

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.