Het museum van Muis Pérez in Madrid

Ratoncito Pérez, of Ratón Pérez (Muisje Pérez) is de Spaanse versie van onze tandenfee: kinderen die hun tand verliezen en deze onder hun kussen leggen, krijgen in ruil daarvoor een kleinigheidje van de muis Pérez. De figuur komt zowel voor in Spanje als in Latijns-Amerikaanse landen en is eind negentiende eeuw ontstaan in Madrid, waar je tegenwoordig het Casa-Museo de Ratón Pérez kunt bezoeken in hartje stad. Hier kunnen kinderen kennismaken met de muis en zijn gezin. Het museum richt zich op kinderen vanaf een jaar of vijf.

Lees ook:Archeologisch Museum in Madrid heropend
Lees ook:100 jaar Miguel Hernández: de route
Lees ook:Gratis museumbezoek voor metropassagiers
Lees ook:Filmmuseum geopend in Almería
Lees ook:De tien best bezochte musea van Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.