Kevin Spacey vecht voor Niemeyer Centre in Avilés

Het Niemeyer Centrum in de Asturische stad Avilés dat dit jaar openging wordt mogelijk volgend jaar al gesloten. De reden hiervoor zijn onenigheden tussen de stichting die het centrum beheert en de regionale overheid. Het kunstcentrum is ontworpen door de 103-jarige Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, die eerder een prestigieuye koninklijke Premio de Princípe de Asturias won en vond dat hij iets moest terugdoen. In maart loopt het contract van de stichting om het centrum te gebruiken af. De Amerikaanse acteur Kevin Spacey, een van de ambassadeurs van het project, maakt zich hard voor het centrum. Hij is van mening dat de regionale overheid niet genoeg oog heeft voor de toeristenaantallen die het Niemeyer centrum naar Avilés heeft gebracht.

Lees ook:Niemeyer Centrum in Avilés dicht
Lees ook:Nadal wint prestigieuze Laureus World Sports Award
Lees ook:Electriciteitsrekening wordt hoger
Lees ook:FC Barcelona directeur wil verlenging contract Pep Guardiola
Lees ook:Mango goes America

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.