Las Vegas in de Spaanse woestijn

Met de grond van Los Monegros is eigenlijk niets te beginnen. Perfect voor een Europese gokstad, moeten de bedenkers van het plan gedacht hebben. Immers de Amerikaanse variant Las Vegas, ligt ook midden in de woestijn en blijkt uiterst rendabel. Het Brits-Amerikaans-Australische consortium International Leisure Development presenteerde de plannen voor een pretstad in Los Monegros.Hotels, casino's, gokhallen, een arena en pretparken moeten over tien jaar deel uitmaken van de stad, die vooralsnog Gran Scala gaat heten. De regio Aragón hoeft volgens de projectontwikkelaar niets mee te financieren en bestuurders reageren enthousiast. Immers er wordt zo'n 17 miljard euro geïnvesteerd en werkgelegenheid gecreëerd voor 30.000 mensen. Hoewel onder meer Dubai werd genoemd als locatie, werd uiteindelijk voor Spanje gekozen. Hier werd de minste politieke tegenstand verwacht. De toeristische aantrekkingskracht van het land zal ongetwijfeld hebben meegespeeld en wellicht ook het feit dat Spanjaarden hardnekkige gokkers zijn. De bouw begint het komende jaar en naar verwachting hoeven we over tien jaar niet meer helemaal naar Las Vegas om geld te horen rinkelen.

Lees ook:Monegros Desert Festival
Lees ook:Las Vegas in de Spaanse woestijn
Lees ook:Festivalhoppen in Spanje
Lees ook:Festivalhoppen in de Spaanse zomer
Lees ook:Mister Gay Europa komt uit Spanje

4 reacties op “Las Vegas in de Spaanse woestijn

 1. hendriks

  Los Monegros heeft ook natuurwaarde, deze is al wat verminderd door ontginningen, en in de streek wordt ook driftig gebouwd. Er is al een tekort aan water en het energievraagstuk speelt ook, dit kan er ook nog wel bij. Na de kust wordt nu ook het binnenland van het land met de meest diverse natuur van Europa venield. Ik zou willen dat het gen dat projectontwikkelaars voortbrengt wordt geisoleerd en genezen.

  C.A.Hendriks

    /   Beantwoorden  / 
 2. SaskiaO

  Ik ben het eens met de heer/mevrouw Hendriks. Daar komt ook nog bij dat er een stierenvechtarena in dit Las Vegas gebouwd wordt. Ja hoor, nog een slachthuis erbij, in een land waar steeds meer mensen zich juist tegen het stierenvechten keren. Jaarlijks zullen er duizenden mensen naar het afslachten van stieren gaan kijken, mensen die voor het gokken komen en dan ook nog even een bloederige slachtpartij gaan bijwonen voor de lol. Arme stieren. Mensen kunnen zich best vermaken zonder deze arena, maar omdat de Amerikaanse, Engelse en Australische projectontwikkelaars denken dat het stierenvechten door alle Spanjaarden wordt gewaardeerd, gooien ze er ook nog een gratis arena tegenaan. Een arena waar waarschijnlijk weer honderden stieren per jaar het slachtoffer worden van de bloeddorst van de mens.

    /   Beantwoorden  / 
 3. john

  is er ook nog een positief iemand die weet wat voor een woningen er gebouwd gaan worden en of er werk etc….. is ivm.as.emigratie

    /   Beantwoorden  / 
 4. Antoon

  Voor John: positief is dat het project lijkt afgevoerd te worden omdat de projectontwikkelaars blijkbaar zelfs onvoldoende geld vonden om een kleine borg te betalen. Toerisme op deze schaal is gewoonlijk zoals mijnbouw: “hit and run”. De hele streek om zeep helpen om binnen enkele jaren een ruïne achterlaten. Los Monegros zijn Los Monegros omdat daar geen Gran Scala is.
  Ik zou maar in Nederland blijven. Leve de roots.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.