Strenger antirookbeleid in Catalonië

Het was groot nieuws toen Spanje, in navolging van andere Europese landen, vorig jaar een antirookwet invoerde. Immers, de Spanjaarden staan bekend als fervente rokers. Het is dan ook geen toeval, dat van die antirookwet weinig te merken is. Het aantal gelegenheden waar helemaal niet gerookt mag worden is bijzonder klein. Volgens de wet moet het verboden zijn te roken in grote restaurants en bars, waar geen aparte rookruimte bestaat. Vorige maand werd bekend dat slechts veertig procent van de grotere horecagelegenheden de wet naleeft. Hoewel de roker weinig last ondervindt van het antirookbeleid van de Spaanse overheid, blijkt dat het aantal hartaanvallen in Barcelona met 11,4 procent (700 gevallen) is afgenomen. Daarom heeft Antoni Plasència, verantwoordelijk voor het gezondheidsbeleid van Catalonië aangekondigd dat vanaf volgend jaar juni roken verboden zal zijn in alle gelegenheden groter dan honderd vierkante meter, waar eten wordt bereid. 

Lees ook:Aantal rokers in Spanje niet gedaald
Lees ook:Meeste Spanjaarden zijn het eens met de nieuwe rookwet
Lees ook:Spanje’s antirookbeleid
Lees ook:Strengere antirookwet in de maak
Lees ook:Roken mag…maar alleen in de bak of bij de psych

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.