La Tomatina: tomaten gooien in Buñol

Volgende week woensdag 28 augustus is weer de laatste woensdag van de maand augustus en dat betekent dat in het Valenciaanse plaatsje Buñol (op 25 kilometer van Valencia) weer het jaarlijkse tomatenfestival La Tomatina wordt gehouden. Het tomatengevecht trekt altijd veel toeristen en is samen met de San Fermín-feesten (de stierenrennen in Pamplona) een van de internationaal bekendste feesten van Spanje. Meer dan 100.000 kilo tomaten gaan de lucht in waarbij tussen 10.00 en 13.00 uur de straten steeds meer gevuld worden met ‘vers’ tomatensap. Zorg in ieder geval dat je op wat tomatenpuree gekleed bent. Voor het eerst in de geschiedenis van het beroemde festival moeten bezoekers deze zomer betalen om het mee te mogen maken. De reden hiervoor is het enorme aantal bezoekers dat tijdens de afgelopen edities op het festival afkwam en dat de gemeente wil terugdringen. Kaarten kosten 10 euro en er zullen er 20.000 worden verkocht.

Lees ook:La Tomatina in Buñol
Lees ook:Betalen voor het tomatenfestival van Buñol
Lees ook:Klassieke muziek op Menorca
Lees ook:Muziek en dans in de grotten van Nerja
Lees ook:Wijnfestival in Huesca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.