Festivalhoppen in Spanje

De zomervakantie komt er weer aan en iedereen is druk bezig met zijn of haar vakantie te plannen. Waarom niet festivalhoppen in Spanje! Er is genoeg te beleven. Van een feest in Benicássim, Huesca, of juist in het noordelijke Bilbao. Verschillende muzieksoorten passeren de revue. Vergeet alleen je zonnebrandcrème niet.

BBK Bilbao – 11 t/m 13 juli
Dit festival is vergelijkbaar met Pinkpop, alleen zul je hier nog meer rock horen.
De line-up bestaat onder andere uit Kings of Leon, Green Day en Depeche Mode.

Benicássim International Festival – 18 t/m 21 juli
Dit festival is vergelijkbaar met Lowlands, maar dan feest je direct aan het strand. Een fijne line-up met onder andere The Killers, Artic Monkeys, Kaiser Chiefs en Queens of the Stone Age.

Etnosur – 19 t/m 21 juli
Het bijeenbrengen van mensen uit verschillende  culturen staat hier centraal. Alle festivalactiviteiten vinden plaats in de stad Alcalá, dichtbij Granada. Je zult hier verschillende muziekstijlen tegenkomen, en er zijn ook andere dingen te doen zoals het bekijken van documentaires en films, workshops, exposities en toneel.

Monegros – 20 juli
Dit kun je eigenlijk met niets vergelijken, want heb je ooit gefeest in een woestijn? Dat kan hier en je bent nog steeds ‘gewoon’ in Spanje. Je zult elektronische muziek horen, een soort Tomorrowland in de desierto.

Cap Roig Festival – 20 juli – 21 augustus
Elke dag kun je op dit festival Jardins de Cap Roig een concert bezoeken.
Er komen grote en minder grote namen op af, dus de toegangsprijzen variëren. Op 20 juli trapt niemand minder dan Elton John af! Ook namen als Katie Melua, Mark Knopfler en Enrique Iglesias passeren de revue op deze bijzondere locatie aan de Costa Brava.

Tekst: Sophie Schiphorst
Foto: carthesian

Lees ook:Festivalhoppen in de Spaanse zomer
Lees ook:Het Lowlands van Spanje
Lees ook:Feesten in Benicàssim
Lees ook:Eerste namen Starlite Festival bekend
Lees ook:Expositie van Marlous van der Sloot in Madrid

Eén reactie op “Festivalhoppen in Spanje

  1. Herna

    Helaas zijn de toegangskaarten voor Cap Roig al heel lang uitverkocht. Althans voor Elton John en Mark Knopfler en Enrique Iglesias. En de prijzen waren erg hoog. Kaarten voor Mark Knopfler waren ruim 200 euro!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.